Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 11juni 2019 heeft Elon Musk aangekondigd dat een Tesla met een range van 644 km (400 mile) niet meer lang op zich laat wachten. Volgens Electrek zou dit zelfs al aan het einde van dit jaar kunnen gebeuren! In eerdere berichten is gedeeld dat Tesla werkt aan een batterij upgrade voor de Model S en Model X.

“It will not be long before we have a 400-mile range car.”

Elon Musk – Aandeelhoudersvergadering 2019

Elon Musk begon zijn presentatie door te stellen dat hij de concurrentie niet ging afvallen om vervolgens precies dat te doen 😉 Zo is de koppositie die Tesla heeft op het gebied van range en efficiëntie in vergelijking met de concurrenten even goed in de kijker gezet.

Op dit moment is de Model S met een 370 mile EPA rating (610 km WLTP rating) de Tesla met de grootste actieradius. Hoewel een grotere range natuurlijk altijd fijn is, is het nog maar de vraag of er veel mensen zijn die dit écht nodig hebben. De huidige range is voor het meeste woon -werkverkeer ruim voldoende en met het supercharge netwerk leg je ook met gemak grotere afstanden af. Dit brengt ons bij het volgende nieuwtje!

Superchargen nu nog sneller!

Door een recente software update is het nu mogelijk de Model 3 veel sneller op te laden. De update maakt het mogelijk om (voor nu in de EU) met 200 kW op te laden (in de VS 250 kW). In zo’n 10 minuten laad de Tesla dan zo’n 200 km op!

Charging

Met 187 kW topt de Tesla 1227 km/hr op! Deze afbeelding komt uit een test waarbij de oplaadsnelheid van de Model 3 vergeleken wordt met die van Audi e-tron. Dit is een geweldig resultaat en maakt het rijden van langere trips nu nog sneller. (hoewel sneller natuurlijk niet altijd beter is. Tijdens onze Denemarken roadtrip hebben wij het laden nooit als vervelend ervaren). Maar op deze manier is een plaspauze in één keer te combineren met een grote toename van de range 😉

Laat in de reacties weten of jij wacht op een elektrische auto met een grotere range.