Dat de Tesla Model 3 een heerlijke auto is om te rijden is inmiddels wel bekend en door meerdere bronnen bevestigd. Toch is het niet te ontkennen dat de vering bij tijden een ” beetje” stug is. De Tesla Model S en Model X zijn al een tijdje standaard voorzien van Adaptieve luchterving. En voor die mensen die houden van wat extra comfort is er goed nieuws. Adaptieve luchtvering voor Model 3 komt er aan!

De introductie van de slimme luchtvering lekte uit door een update in de onderdelen catalogus. Bij de introductie van de Model 3 in 2017 (ja zo lang gelden!) gaf Elon Musk aan dat de slimme luchtvering binnen 6 maanden onderdeel zou zijn van de Dual Motor versie van de Model 3. De adaptieve luchterving wordt op de volgende manier door Tesla omschreven:

Adaptieve luchtvering zorgt voor een optimaal rijcomfort en stelt u in staat om naar voorkeur een zachtere of hardere vering te kiezen. Het systeem zorgt ook voor een gelijke hoogte voor en achter wanneer u veel bagage meeneemt. U kunt de rijhoogte automatisch aanpassen aan de omstandigheden (zo kunt u de auto bijvoorbeeld hoger zetten wanneer u langzaam rijdt of wanneer u extra bodemvrijheid nodig hebt als u op steile opritten of hellingen, in diepe sneeuw, over drempels, stoepranden etc. rijdt). U kunt ook de standaard rijhoogte instellen voor het rijden met hogere snelheden.

Tesla handleiding

Al een tijdje is de adaptieve vering voor de Model 3 onderwerp van gesprek en speculatie. Zo is de Model 3 met de adaptieve luchtvering gespot op een test track maar tot vandaag bleef het stil rond dit onderwerp. Nu is in de onderdelen catalogus van Tesla een nieuwe bedradings harnas voor de ‘Model 3 AWD Air Suspension’ toegevoegd.

Tesla heeft de adaptieve luchtvering mooi kunnen ontwikkelen met de ervaringen opgedaan in de Model S en Model X. De toevoeging aan de Model 3 lijkt een logische stap. Laat in de reacties wat jij van deze aanstaande verandering vindt! Zit jij te wachten op adaptieve luchtvering?!