De California Highway Patrol (CHP) onderzoekt een incident met een Tesla die op een snelweg in Oakland is gezien zonder bestuurder achter het stuur en met een “passagier” op de achterbank.

Dit weekend berichtte de Golden Gate Division van de CHP op Facebook over een “ongewoon incident met een Tesla”. “De California Highway Patrol (CHP) is op de hoogte gebracht van een incident met een man die op de achterbank van een Tesla rijdt, zonder dat er een andere persoon op de bestuurdersstoel zit. De CHP ontving een verslag van het incident als derdehands informatie, en het is in onderzoek,” schreef CHP in haar bericht.

In een reactie op het bericht van CHP meld iemand dat hij de man vorige week op de E80 bij de afslag Ashby in dezelfde positie had gezien. “Hij was de enige persoon in de auto, zittend op de achterbank,” deelde de persoon. De CHP vroeg de gemeenschap om soortgelijke ongewone incidenten in de toekomst te melden door 9-1-1 te bellen.

De man was waarschijnlijk aan het spelen met Tesla Autopilot toen hij werd gespot. Foto’s van CHP tonen aan dat de veiligheidsgordel van de bestuurder was vastgemaakt, wat erop wijst dat de man de Tesla Autopilot in werking aan het stellen was zonder een bestuurder achter het stuur. Een dergelijke praktijk is een directe schending van het juiste gebruik van Tesla’s Autopilot, die vereist dat bestuurders alert blijven en hun handen aan het stuur houden voor het geval ze de werking van het voertuig moeten overnemen.

Opmerkelijk is dat “Consumer Reports” (consumentenbond) een paar weken geleden een instructie heeft gegeven over hoe je Autopilot kunt misleiden met behulp van een defeat-device en het uitvoeren van een aantal onverantwoordelijke beslissingen. Sommige Tesla-eigenaren waren bezorgd dat anderen zouden kunnen proberen om Consumer Reports “experiment te repliceren,” en dit lijkt het geval te zijn op basis van het huidige onderzoek van de CHP.

Indien deze idioot gevonden wordt, kan de man worden belast met roekeloos rijden, in het bijzonder California “dry reckless”, die betrekking heeft op de misdaad van het rijden met opzettelijke en moedwillige minachting voor de veiligheid van andere mensen of hun eigendom. Mogelijke straf, ten minste 5 en niet meer dan 90 dagen in de gevangenis, samen met een mogelijke boete van $145-$1,000.

Laten wij hopen dat deze man, en mensen die zich laten inspireren, snel van de weg worden gehaald en hard worden gestraft. Het zijn dit soort voorvallen die de ontwikkeling en faciliterende wetgeving van autonoom rijden remmen.