Zoals we inmiddels weten is Elon Musk een druk mannetje. Naast Tesla is Elon ook hoofd van SpaceX en van “The Boring Company”. De laatste houdt zich bezig met een steeds groter wordend probleem op het gebied van transport in grote steden, “file”. De oplossing (volgens Elon)? Tunnels waarin met een hoge snelheid bewogen kan worden. Eerder zijn al beelden online gekomen van de opening van de Hawthorne test tunnel en vandaag is in een nieuwe post een wedstrijd te zien tussen ” onder de grond” en “boven de grond”.

De teaser van The Boring Company laat een vergelijking zien tussen twee Model 3’s die reizen van punt A naar B in Hawthorne, Californië. Het verschil is merkbaar hoewel bij de test natuurlijk wel wat vraagtekens te plaatsen zijn. Anyway. De Model 3 die de tunnel gebruikt heeft, heeft de reis in 1:36:02 afgelegd. De Model 3 boven de grond deed er 4:44:98 over.

Opmerkelijk is de manier waarop de Model 3 door de tunnel is gegaan. Oorspronkelijk was het plan om de voertuigen op elektrische skates door de tunnel te laten bewegen maar in het filmpje is te zien dat de Tesla zelfstandig door de tunnel zoeft. Met een maximale snelheid van 127 MPH! (204 KM/H) Op twitter zegt Elon hierover het volgende:

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Dat het nog even duurt voordat voertuigen autonoom op hoge snelheid achter elkaar onder de randstad door zoeven is duidelijk. Toch is het leuk om deze ontwikkelingen te volgen en, niet onbelangrijk, te concluderen dat er ontwikkeling is! Wat denk jij, is dit de oplossing voor ons file probleem? Laat het in de reacties weten!