Na dagen obsessief naar mijn telefoon gekeken te hebben, wachtend tot de telefoon gaat, was het vandaag zo ver! Alleen ben ik niet gebeld, ik heb gebeld! Eerlijk is eerlijk, ik sta niet bekend om mijn geduld maar nadat ik op het TeslaMotorsClub Forum gelezen heb dat latere reservering houders al gebeld waren, en zelf bellen blijkbaar zin heeft, heb ik ook de stoute schoenen aangetrokken.

Het gesprek

Ik werd snel en vriendelijk geholpen. Nadat mijn gegevens opgezocht en gevonden waren kwam het hoge woord er uit: “Wat goed dat u belt want ik heb goed nieuws voor u”. In het gesprek zijn wat details doorgenomen:

  • Hoe gaat u betalen?
  • Komt levering in eind februari of maart u uit (maar waarschijnlijk eerder zoals de medewerker aangaf)
  • Wilt u ons een foto van uw rijbewijs mailen?
  • Heeft u nog een auto die u eventueel in wilt ruilen? (dit werd mij afgeraden maar laat toch een bod uitbrengen)

Ook kwam de eventuele aanschaf van een set winterbanden en velgen nog ter sprake. Hier had ik persoonlijk wel oren naar maar nog geen 10 minuten later werd ik gebeld dat dit in dit stadium toch nog niet mogelijk is.

De volgende stappen

Na het telefoongesprek ontving ik een mail waarin een en ander nog opgesomd stond. Hierin staat ook dat levering in Tilburg zal plaatsvinden. Daarnaast worden de volgende gegevens van je huidige auto opgevraagd:

  • VIN
  • Kenteken
  • BTW of Marge
  • Merk
  • Model
  • Kilometerstand

Het bod op de auto ontvang je per mail. Ik zal dan besluiten of ik toch niet liever mijn auto zelf verkoop.

Nu is het afwachten tot de VIN en de daadwerkelijke leverdatum bekend worden. Dan kunnen we door met de verzekeringen en de oplader. Over dit laatste gesproken, het is al mogelijk een Tesla Wall Connector te kopen zonder de VIN van het voertuig te hebben (dit was voorheen noodzakelijk). Deze ligt dan ook al stiekem klaar in de garage. In de volgende post een ware ” lader unboxing”! :p