Tesla benaderd Destination Charging eigenaren om hun Wall Connector te vervangen door een nieuwe generatie. In deze nieuwe generatie wordt het door updates mogelijk om Tesla eigenaren te laten betalen voor het laden.

Je kunt onderweg op verschillende manieren een Tesla opladen. Natuurlijk kun je gebruik maken van het Tesla Supercharge netwerk of je kunt de Tesla opladen bij de vele publieke laadpalen. Tesla biedt ook een netwerk van Destination Chargers. Dit zijn opladers die door bedrijven (vaak hotels en restaurants) worden aangeboden. Tesla installeert deze laders vaak kosteloos, waarnaar de eigenaar van bedrijf de laadkosten betaald. Voor de Tesla eigenaar dus kosteloos! Hieraan komt bij de nieuwe generatie Wall Connectors dus mogelijk een einde, afhankelijk van de aanbieder.

Tesla laden Haarlem

Begin dit jaar kwam de laatste generatie Wall Connectors uit met een Wifi verbinding en een nieuw ontwerp. Door de Wifi verving is het net als bij de auto mogelijk om updates te ontvangen.

In een email verzonden door Tesla naar eigenaren van een Destination Charger adviseert Tesla om te upgraden zodat gebruik gemaakt kan worden van nieuwe features. Naast het op afstand kunnen updaten, het bijhouden van het gebruik en verbruik van de lader wordt het dus ook mogelijk om het gebruik van de lader in kosten te brengen.

Electrek.co heeft de mail doorgestuurd gekregen en hierin wordt het volgende gemeld:

“Thank you for being part of Tesla’s Destination Charging network. In order to continue delivering the best possible Charging experience for your guests we have released the newest version of the Tesla Wall connector. We think your site is a great candidate for an upgrade.”

Electrek.co

Vind jij het erg om mogelijk voor het gebruik van een Destination Charger te moeten betalen? Laat het weten in de reacties!