Elon Musk is nog steeds lekker bezig met het hypen over de aanstaande Tesla’s Full Self-Driving beta release en beweert dat Tesla Autopilot/Full Self-Driving Beta al ‘bovenmenselijk’ zou zijn op de snelweg en dicht in de buurt zal komen op straten in de stad.

De nieuwe FSD komt ook met nieuwe visualisaties.

De afgelopen maanden heeft Elon Musk gesproken over de overstap van Tesla naar een nieuwe generatie (v9) van de FSD-software, die niet meer afhankelijk zal zijn van radarmetingen, maar in plaats daarvan alles zal doen via computervisie op basis van camera’s.

Eerder deze week zei Musk dat de update je “versteld zal doen staan”.

Nu geeft hij meer details vrij over de update dan alleen de verbeterde mogelijkheden om in de stad te rijden. Musk zegt dat de nieuwe update ook nieuwe rijvisualisaties zal bevatten:

“FSD display V9.0 will show actual probability distribution of objects – true mind’s eye of the neural net. This is so cool!”

Elon Musk

Een *(actual probability distribution) kansverdeling is een statistische functie die alle mogelijke waarden en waarschijnlijkheden beschrijft die een willekeurige variabele binnen een bepaald bereik kan aannemen.

Daarom betekent het dat in plaats van de objecten, zoals lijnen, auto’s, voetgangers, die rondspringen, ze een vloeiendere versie van de omgeving van het voertuig zullen weergeven.

Op dit moment lijken de visualisaties van de FSD beta meer op een ontwikkelaar debug-modus in de FSD beta-software dan iets wat je zou vinden in een productie-auto.

Tesla brengt verwachting de nieuwe visualisaties in de FSD beta versie die breed zal worden uitgerold in de VS.

Op Twitter gaf Musk aan dat hij gelooft dat Autopilot “bovenmenselijke”prestaties heeft bij het rijden op de snelweg en hij ziet hetzelfde gebeuren op de straten in de stad met FSD:

“Anyone paying attention to the rate of improvement will realize that Tesla Autopilot/FSD is already superhuman for highway driving & swiftly getting there for city streets.”

Elon Musk

De CEO beweert al lang dat Autopilot veiliger is dan menselijk rijden, maar hij heeft dit beweerd op basis van Tesla’s driemaandelijkse Autopilot veiligheidsrapporten, die zijn betwist door het maken van twijfelachtige vergelijkingen.

Teslabs producten


Zelf een Tesla? Schrijf een review!

Sander
Sander

Tesla fan van het eerst uur en trots Model 3 eigenaar vanaf 1 april 2019! Wil jij je ook aansluiten bij de Tesla familie? Lees hier alles over het referral programma.

Alle posts van deze auteur

Privacy Preference Center