Elon Musk heeft aankondigt dat Tesla over ongeveer een maand een ‘AI-day’ zal houden om de voortgang op het gebied van software en hardware met betrekking tot kunstmatige intelligentie te laten zien. Het belangrijkste doel is echter om nieuw talent te werven.

De afgelopen jaren houdt Tesla regelmatig evenementen, niet echt om nieuwe producten te laten zien, maar om nieuwe technologieën te presenteren waar Tesla aan werkt.

Zo heeft Tesla in 2019 al een ‘Tesla Autonomy Day’ gehouden en vorig jaar een ‘Tesla Battery Day’.

Nu heeft Elon Musk op Twitter aangekondigd dat de automaker van plan is een ‘Tesla Ai Day’ te houden:

Musk pleit er al langer voor dat mensen die geïnteresseerd zijn in kunstmatige intelligentie bij Tesla zouden moeten komen werken vanwege het vermogen van het bedrijf om snel producten met behulp van AI in te zetten.

Elon Musk schreef:

“In general, anyone interested in working on physical-word AI problems, should consider joining Tesla. Fastest path to deploying your ideas in real life.”

Elon Musk

Hij maakte de opmerking nadat Andrej Karpathy, Tesla’s hoofd van AI, een presentatie hield over Tesla’s computer vision inspanningen om een volledig zelfrijdend systeem te bouwen.

Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen en ambities die Tesla tijdens deze dag gaat delen. Laat in de reacties weten wat jij graag zou willen halen uit deze “AI-day”!