Elon Musk heeft aangekondigd dat Tesla Vision binnenkort richtingaanwijzers van andere voertuigen, gevarenlichten, politie- en ambulanceverlichting, en zelfs handgebaren zal detecteren.

De stap is nodig de ambitie om elke mogelijke rijsituatie te dekken, waar te maken en het leveren van een volledig zelfrijdend systeem werkelijkheid te maken.

Zoals ik gisteren al meldde, heeft Tesla eindelijk zijn Full Self-Driving (FSD) Beta v9 software-update uitgebracht.

Het is de belangrijkste update voor Tesla’s FSD Beta-programma, omdat het nu alleen gebruik maakt van Tesla Vision, het computervisiesysteem dat alleen optische beelden van camera’s gebruikt in plaats van metingen van de radarsensor.

Tesla-eigenaren die de update in het early access-programma hebben ontvangen, beginnen hem nu te testen en sommigen hebben al specifieke verbeteringen opgemerkt, zoals het detecteren van achterlichten.

Musk voegde eraan toe dat Tesla’s visionsysteem binnenkort ook in staat zou zijn om meer te detecteren als het gaat om lichten op voertuigen in zijn omgeving:

Deze ontwikkeling is cruciaal voor Tesla’s zelfrijdende systeem om te kunnen reageren op voertuigen van hulpdiensten wanneer dat nodig is.

Elon Musk voegde er vervolgens aan toe dat nadat detectie en weergave van de lichten aan het systeem zijn toegevoegd, de automaker reacties op die nieuwe inputs zal toevoegen. Elon Musk merkte ook op dat Tesla werkt aan het luisteren naar sirenes en alarmen.

Het is bekend dat Tesla inzet op camera’s en neurale netten voor zijn zelfrijdende systeem, omdat dit het dichtst in de buurt komt van het enige bekende rijdende systeem van dit moment: “mensen”.

Tesla test FSD Beta v9 momenteel alleen in zijn early access-programma met ruwweg 2.000 Tesla-eigenaren, maar is van plan om de update over “ongeveer een maand” op grotere schaal uit te brengen, afhankelijk van de feedback.