Elon Musk geeft aan dat Tesla’s volgende Full Self-Driving Beta software-update “je versteld zal doen staan”, en het is nog maar ongeveer twee weken verwijderd van een release.

Tesla test momenteel de “feature complete” versie van zijn Full Self-Driving (FSD) pakket in beta met een paar duizend klanten en medewerkers via het “early access program”.

Het wordt nog niet beschouwd als volledig autonoom rijden omdat de bestuurder nog steeds verantwoordelijk is voor het voertuig en te allen tijde klaar moet staan om de controle over te nemen, maar Tesla’s systeem voert alle andere rijtaken autonoom uit, inclusief het rijden over kruispunten.

Tesla hoopt het systeem te kunnen blijven verbeteren aan de hand van feedback van klanten, totdat het genoeg gegevens kan verzamelen om overheids instanties te laten zien dat het veiliger is dan menselijk rijden.

De afgelopen maanden heeft CEO Elon Musk gesproken over de overgang van Tesla naar een nieuwe generatie (v9) van de FSD-software, waarbij het systeem niet langer afhankelijk is van radarmetingen, maar in plaats daarvan alles doet via computervisie op basis van camera’s.

De update is al een paar keer vooruitgeschoven, maar Musk zegt nu dat de update nog maar ongeveer twee weken verwijderd is van een release:

,,Dat is alleen het pushen van de update naar de eerder genoemde vloot van klanten en werknemers in het “early access programma.”

Zodra die groep de update hebben getest en Tesla hun feedback heeft gebruikt, zal Tesla naar verwachting een bredere release hebben naar zijn vloot in de VS via een nieuwe Download FSD Beta knop in de auto’s.

Eerder deze maand zei Musk dat die niet later dan juni zal komen.

De CEO voegde eraan toe dat hij gelooft dat Tesla’s nieuwe software-update je “versteld zal doen staan”:

“Gaiting factor” verwijst over het algemeen naar een element dat iets beperkt om te gebeuren, wat in dit geval het bewijs is dat een vision-only systeem veiliger is dan Tesla’s huidige gebruik van vision en radar.

Wanneer en hoe deze versie van FSD naar Europa of Nederland komt is onbekend.

Teslabs producten


Zelf een Tesla? Schrijf een review!

Sander
Sander

Tesla fan van het eerst uur en trots Model 3 eigenaar vanaf 1 april 2019! Wil jij je ook aansluiten bij de Tesla familie? Lees hier alles over het referral programma.

Alle posts van deze auteur

Privacy Preference Center