Vanaf 12 april is het nu ook in Nederland mogelijk om de goedkopere varianten van de Model 3 te bestellen. Tesla heeft in de configurator nu de variant “Standaard Range Plus” toegevoegd voor een bedrag van €47.800. Hiervoor krijg je een geadverteerd WLTP bereik van 415 km, een topsnelheid van 225 km./u en zit je in 5.6 seconden op 100 km/u. Dit model wordt geleverd met een “Gedeeltelijk premium interieur” en de meest in het hoogspringende verschillen ten opzichte van het “Premium interieur” is het ontbreken van muziek streaming, live verkeersinformatie en satellietbeelden in de navigatie. Vanaf nu worden alle model 3’s standaard geleverd met Autopilot!

Long Range met achterwielaandrijving

Op het Tesla Motor Club forum is inmiddels ook duidelijk geworden dat de achterwielaandrijving variant van de Long Range “off menu” te bestellen is. Dit model heeft een geadverteerd WLTP bereik van 560km en is te koop voor €53.000. Om deze variant aan te schaffen bestel je online de “Long Range All Wheel Drive” variant. Na bevestiging mail je Tesla met de melding dat je de “Rear Wheel Drive” variant wilt hebben en dan wordt je bestelling via een case omgezet. Het is nog onduidelijk hoe lang het duurt voordat je je bestelde Model 3 in ontvangst kan nemen.

Mijn persoonlijke advies

Range is key! En niet iets wat je later nog makkelijk kunt aanschaffen. Persoonlijk zou ik dus alsnog voor de “Long Range” gaan. Tenzij je natuurlijk zeker bent dat je de extra kilometers niet nodig hebt. De AWD variant rijdt heerlijk en ik heb geen ervaring met de “Rear Wheel Drive” variant, het snelle optrekken is leuk, vooral de eerste paar keren, maar een “luxe” die ik zou kunnen missen. Long range it is dus 😉 Vragen? Laat een reactie achter! En als de nieuwe prijzen je over de streep halen om een Model 3 te kopen, vergeet dat niet een referral code te gebruiken!