In een recente update zijn de Tesla’s, uitgerust met de Full Self Driving computer, in de VS nu in in staat om “bewust” bij een groen verkeerslicht door te rijden! Natuurlijk kan de Tesla tijdens het rijden op autopilot nu ook doorrijden bij een verkeerslicht, maar dan wordt er niet naar de kleur van het licht gekeken. Nu zal de Tesla bij een rood licht dus stoppen en bij groen bewust verder rijden.

Tesla’s uitgerust met de Full Self Driving computer laten ook in Nederland de verkeerslichten zien in de rijvisualisaties. De functionaliteit van het reageren op verkeerslichten en stopborden wordt in het engels “Traffic Light and Stop Sign Control” genoemd. Tesla waarschuwt dat de deze nieuwe functionlaitieit in het begin voorzichtig zal reageren, tot de laatste update was bevestiging van doorrijden nog nodig. Dit gebeurd via de “autopilot hendel” of door op het acceleratiepedaal te drukken. In de laatste update is dit niet langer nodig. Het volgende wordt in de release notes genoemd:

This software update contains improvements to our new Traffic Light and Stop Sign Control feature. Your vehicle will no longer require driver confirmation to continue through green lights while there is a lead vehicle ahead of you and not in a turn lane. Every driver is responsible for remaining alert and active when using Autopilot and must be prepared to take action at any time.

Nu de update steeds meer Tesla rijders bereikt vult het internet zich inmiddels met filmpjes waar je de nieuwe functionaliteit in actie kunt zien. Het is mooi om via deze weg de toekomst van het autonoom rijden te kunnen zien. Laat in de reacties weten wat jij van deze feature vindt!


Zelf een Tesla? Schrijf een review!

Sander
Sander

Tesla fan van het eerst uur en trots Model 3 eigenaar vanaf 1 april 2019! Wil jij je ook aansluiten bij de Tesla familie? Lees hier alles over het referral programma.

Alle posts van deze auteur

Privacy Preference Center