Het is (eindelijk) zo ver! Op 13 december 2016 plaatste ik mijn reservering voor de Tesla Model 3, op 6 december 2018 kreeg ik de uitnodiging om hem te configureren, op 21 december is hij besteld en afgelopen vrijdag, 29 maart was de grote dag daar! Hij is er en de eerste +/- 350 km staan al op de teller! En wat een ervaring. Van de lancering bij het optrekken, het prachtige scherm, tot het rijden met Autopilot. Het was het wachten waard. En stiekem is het ook gewoon leuk om lid van de Tesla familie te zijn. Ik ben onderweg 2 andere Model 3’s tegengekomen en bij beiden werden er enthousiast duimen naar elkaar opgestoken 😀

Autopilot

Misschien wel de grootste reden waarom ik voor de Tesla Model 3 ben gegaan is Autopilot en hier deel ik dan ook graag mijn eerste ervaringen mee. Vandaag ben ik van Heerenveen naar Amsterdam gereden. Een tripje van ongeveer 120 km over grotendeels de overzichtelijke A6. Het is mij opgevallen dat het stuur toch wel enige weerstand vereist om te voorkomen dat de Autopilot weer uit gaat. Vooral bij het ingaan van een inhaalactie kan het plots uitschakelen nog wel eens vervelend zijn. Verder viel mij op dat de kaarten niet helemaal up 2 date zijn. Conclusie: Autopilot is zeker nog niet vlekkeloos maar gaat mijn dagelijkse ritje naar het werk zeker dragelijker maken!

Actieradius

De eerste “lange” rit is dus gemaakt. +/- 120 km enkele reis naar Amsterdam en weer terug. Vooral was de auto tot de standaard 90% opgeladen. Bij aankomst van mijn bestemming zat er nog genoeg range in om ook weer terug te komen. Laden was dus niet nodig en dit heb ik ook niet gedaan. Bij aankomst thuis zat er nog een comfortabele 24% batterij is. Ik ben me zelf aan gaan leren “meestal” 125 km per uur te rijden en hierbij is de actieradius voor mij dus prima. Ik zal hier later nog een wat uitgebreidere post over schrijven.

Scherm en meer

Dan dat prachtige scherm! Wat een genot zo’n grote iPad in de auto 😛 Het scherm is overzichtelijk en de koppeling met Spotify werkt heerlijk. Ook de koppeling met de telefoon gaat gemakkelijk. Al had ik het wel handig gevonden dat je ook berichten met de stemherkenning zou kunnen maken. (Gelukkig hebben we Siri nog). De koppeling met TuneIn lijkt niet helemaal goed te gaan. Gekke foutmeldingen bij het inloggen maar toch mijn opgeslagen kanalen laten zien. Lijkt een bugje te zijn.

Delivery ervaring

Nog een klein stukje over de levering. Je kunt wel merken dat de mensen bij Tesla het druk hebben. Dit komt, naar mijn persoonlijke mening, de klantervaring niet ten goede. We kwamen de showroom binnen en hebben eerst een paar minuten rond gedwaald voordat we werden aangesproken. Papieren tekenen en naar de auto. Wel keurig alles uitgelegd gekregen maar het was zeker geen WOW ervaring. Dit mag de pret niet drukken. Het is een geweldige auto!

Levering Model 3
Levering Model 3

Ik zal de komende dagen dieper ingaan op mijn eigen ervaringen van de verschillende functionaliteiten. Onderwerpen die op de planning staan zijn: Laden, verbruik, Media en rijervaring.

Heb jij een specifiek onderwerp waar je meer over zou willen lezen? Laat het weten in de reacties!