In december 2020 is het eindelijk zo ver. Tesla introduceert MFA (Multi Factor Authentication) voor de Tesla kanalen. MFA zorgt er voor dat het inloggen op je account een stuk veilig wordt. Hackers hebben na het instellen van MFA namelijk niet langer genoeg aan je gebruikersnaam en wachtwoord. Voor een account waarin je je dure Tesla beheert een no brainer dus!

Multifactorauthenticatie is een methode om de authenticiteit van een gebruiker te verifiëren op meer dan één enkele manier. Door meerdere factoren te combineren kan de beveiliging bij toegangscontrole worden aangescherpt.

Wikipedia

Hoe stel je MFA in voor je Tesla account?

Het instellen van MFA voor je Tesla account gaat (nog) niet zoals je verwacht via de Tesla app. In plaats daarvan stel je MFA in via de Tesla website. Maar voordat je dit kunt doen heb je eerst een MFA app nodig op je telefoon

Stap 1: MFA app installeren op je telefoon

Tesla geeft aan dat elke gewenste authenticatie-app van derden wordt ondersteund. Veruit de bekendste MFA apps, geschikt voor Apple iOS apparaten en Android zijn:

Voor het gebruiken van deze apps hoef je geen account aan te maken of in te loggen. Zodra je je MFA app naar keuze hebt geïnstalleerd ga je naar de volgende stap.

Stap 2: Login op je Tesla account

Nu is het tijd om in te loggen op Tesla.com. Nadat je je e-mailadres en wachtwoord hebt ingevuld klik je rechtsboven op “Account”.

Klik daarna op “Multi-factor-authenticatie” en vervolgens op “Beheren”.

Stap 3: Instellen MFA

In de volgende schermen stel je MFA in. Log nogmaals in met je Tesla account en scan vervolgens de QR code met de door jouw geïnstalleerde MFA app.

Na het scannen met je MFA app wordt een code getoond in je MFA app. Vul deze in.

Stap 4: Bijna klaar, backup codes opslaan

Dit is de laatste stap, het proces laat nu een scherm zien waarin je back-up codes ziet. Sla deze op en bewaar ze goed! Deze codes heb je nodig als je bijvoorbeeld je telefoon waarop de MFA applicatie staat kwijt bent geraakt. Nadat je op “Klaar” klikt kom je op de MFA beheer pagina. Hier kun je de gekoppelde MFA apparaten beheren en de back-up codes ophalen.

Inloggen!

Je Tesla account is nu extra beveiligd. In het vervolg wordt je gevraagd de extra code uit de MFA app in te voeren wanneer je inlogt op je Tesla account, ook bij een nieuwe login in de app.

Laat in de reacties weten of jij MFA hebt ingesteld en of deze instructie je hebt geholpen!