De Model 3 is op dit moment de veiligste auto! Onlangs is de Tesla Model 3 onderworpen aan de Euro NCAP-crashtests. Net als zijn grote broer de Model S behaalt ook de Model 3 de maximale score van 5 sterren. Sterker nog met een score van 94 uit 100 is het de veiligste auto volgens de nieuwe testnormen!

De Model 3 scoort op het gebied van volwassen inzittende 96%, kinderen komen er met 86% iets slechter van af en de “kwetsbare” medeweggebruikers die de Model 3 onderweg tegenkomt hebben het met 74% te doen. Ook de Advanced Driver Assistent Systems (ADAS) zijn getest en komen met 94% goed uit test. Over dit laatste hadden de testers nog wel een opmerking. Door het ontbreken ,of onduidelijke documentatie van de systemen zouden deze mogelijk een gevaar voor de gebruiker kunnen zijn. Omdat de werking onvoldoende duidelijk kan zijn en de verwachtingen eventueel te hoog. Maar de ADAS is niet voor niks 94% gescoord natuurlijk!

Omdat beelden meer dan woorden zeggen, bekijk hier de tests die de Model 3 heeft ondergaan. (Let op de beelden kunnen schokkend zijn voor Tesla liefhebbers :P). Vooral de ingrepen die de ADAS deden aan het begin van de video zijn wat mij betreft indrukwekkend. Laat in de reacties weten wat jij van de testresultaten vindt!


Sander

Sander

Tesla fan van het eerst uur en trots Model 3 eigenaar vanaf 1 april 2019! Wil jij je ook aansluiten bij de Tesla familie? Lees hier alles over het referral programma.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.