Het kan voor de Chinese Tesla-sceptici nog een uitdaging worden om het verhaal van “falende remmen” vol te houden, aangezien er steeds meer beelden opduiken van Tesla’s die het ongelijk van deze criticasters bewijzen in ongelukken. In een van deze ongelukken, die op de Chinese sociale media de nodige aandacht heeft getrokken, was een Tesla te zien die midden in een botsing met meerdere voertuigen in zware regen terecht was gekomen. Ondanks de gladde wegen bleken de remmen van de Tesla Model 3 sterk genoeg om schade aan de voorkant te voorkomen.

De video is gemaakt tijdens een regenachtige nacht in Shenzhen, China. Op de meest linker rijstrook van de weg belandden vier voertuigen in een kettingbotsing. Een Tesla Model 3 op dezelfde rijstrook zou het vijfde voertuig in de botsing zijn geweest, ware het niet dat de remmen de auto op tijd tot stilstand brachten. Gelukkig ontsnapte de Model 3 ook aan schade aan de achterkant omdat een Lexus erachter ook op tijd kon stoppen, zij het op een haar na van de Model 3’s achterbumper.

De eigenaar van de Model 3 had een aantal interessante inzichten van het incident. Volgens de Tesla-eigenaar had zijn Model 3 Autopilot ingeschakeld toen de kettingbotsing met meerdere auto’s plaatsvond. De eigenaar van de auto merkte ook op dat het voertuig al aan het remmen was voordat zijn voet daadwerkelijk op het rempedaal drukte. Dit is een interessante opmerking, want het benadrukt de kracht van Tesla’s remmen en de veiligheidsfuncties van Autopilot.