De nieuwe versies van de Tesla Model S en X worden voorzien van een AMD Ryzen-apu en een gpu gebasseerd op de RDNA 2-architectuur. Tesla heeft eerder al gezegd dat het onder andere mogelijk is om Cyberpunk 2077 te spelen op de nieuwe hardware.

Tijdens de Computex-presentatie bevestigde AMD de aanwezigheid van zijn hardware in de infotainmentsystemen van de nieuwe Tesla-auto’s. De systemen draaien op een embedded Ryzen-apu en zijn ook voorzien van een losse gpu op basis van de RDNA 2-architectuur met tien teraflops aan rekenkracht. Elon Musk vergelijkt de rekenkracht met die van de PlayStation 5 die ook voorzien is van een RDNA 2-gpu met een rekenkracht van zo’n tien teraflops.

AMD geeft geen exacte details over de gebruikte chips in de auto’s. Eerder dit jaar verscheen er informatie over de RDNA 2-chip in de auto. Het zou gaan om een Navi 23-gpu met 8GB GDDR6.

Tesla heeft bij de presentatie van de vernieuwde Tesla Model S en X in januari aangegeven dat het mogelijk is om games als The Witcher 3 en Cyberpunk 2070 te spelen op het 17″-scherm op het dashboard. De RDNA 2-gpu wordt alleen ingezet bij dergelijke zware games. De rest van het infotainmentsysteem draait op de geïntegreerde gpu van de Ryzen-apu.