Tesla heeft eerder aangekondigd de prijzen voor de “Volledig zelfrijdende besturing” upgrade te verhogen. Maar nu heeft Elon Musk via twitter aangegeven dat de prijsverhoging FSD en v10 is uitgesteld. De prijzen worden tegelijk verhoogd met de release van Software v10 en die laat nog zeker 4 tot 8 weken op zich wachten.

Op dit moment is de upgrade voor €6.400 te bestellen tijdens het configureren van je nieuwe Tesla. Het is ook mogelijk om de upgrade na levering in te schakelen en ook dat kost op het moment van schrijven €6.400.

Software v10 belooft veel nieuwe features toe te voegen. Zo staat een nieuwe muziek app, karaoke maar ook het versuren van tekstberichten via stem op de planning. De moeilijkste toevoeging is er echter één die naar verwachting niet in Nederland uit gaat komen, advanced summon. Met deze functie kun je je Tesla naar je toe laten rijden op bijvoorbeeld een parkeerplaats.

Persoonlijke mening

Voor de mensen onder ons die nog twijfelen over het aanschaffen van Volledig zelfrijdende besturing upgrade biedt de uitstel wat meer bedenktijd. Maar uiteraard is het vooral jammer dat we toch nog even geduld moeten hebben op versie 10 van de Tesla software. En dat allemaal om een feature die hier toch nog niet beschikbaar komt 😉 Het was beter geweest dat de functie via een latere update aan v10 zou worden toegevoegd. Maar goed, nog even geduld dus!