Tesla heeft vandaag zijn kleine broertje van de X en grotere broer van de 3 aangekondigd. De model Y maakt het SEXY (model S,3,X en Y) masterplan van Elon af. De Telsla Model Y is een compacte SUV en biedt standaard plaats voor 5 personen. Voor een optie van 3.200 euro zou er plaats zijn voor 7 personen.

De Model Y is duidelijk gebouwd op de Model 3. Het uiterlijk, zowel buiten als binnen, lijken heel erg op elkaar, maar dan alles een slagje groter. Nou ja niet alles, het scherm is nog steeds 15″ 😉

achter

Er komen 4 versies uit van de Model Y en levering wordt in de Benelux verwacht over 2 jaar. De prijs begint vanaf 56.000 euro en voor 5.300 euro kan de “volledig zelf rijden” optie worden ingeschakeld. In 2022 komt een goedkopere variant met minder range op de markt en dan hebben we de volgende versies van de Y:

  • Short range (verwacht in 2022)
  • Long range (achterwiel aandrijving)
  • Long range (all wheel drive)
  • Long range Performance

Zoals wij inmiddels gewend zijn zal de Model Y eerst in Verenigde Staten uitkomen, hier is de Model Y (met een beetje geluk) al in het najaar van 2020 te rijden. In tegenstelling tot eerdere lanceringen is de Model Y niet te reserveren. In plaats daarvan kun je direct je configuratie maken en een bestelling plaatsen met een aanbetaling van 2.000 euro.

De ‘Long Range’-variant met achterwiel aandrijving heeft een range tot 540 kilometer, terwijl de Performance-versie het met 480 kilometer moet doen. Hij trekt op van 0 tot 100 kilometer per uur in 3,5 seconden. In het interieur zit het bekende 15″-touchscreen van de Model 3 en ook het dak is van glas.

Bekijk hier een samenvatting van het Tesla Model Y event.

Laat in de reacties weten wat jij van de Model Y vindt! Beter dan de Model 3? Anders? Let me know!