Vandaag is bekend geworden dat Tesla de prijswijzigingen van de Autopilot opties weer terugdraait naar, volgens Elon, de “normale prijzen”. Zo is te lezen op twitter. De prijswijzigingen zorgde voor veel commotie. Vooral bij klanten die in het verleden veel geld hebben betaald voor de “Full Self Driving” optie.

Zoals in de tweet te lezen is worden maandag de prijzen weer teruggedraaid. Dit betekent dat je nog een paar dagen hebt om voor een prachtig bedrag de autopilot opties aan te schaffen. Zonder gekheid: Grijp je kans! Naar verwachting liggen de prijzen maandag weer een paar duizend euro hoger.

Elon Musk geeft in een tweet toe dat achteraf gezien de prijswijzigingen van Autopilot een fout waren. Tesla eigenaren die in het verleden “Full Self Driving” hebben aangeschaft krijgen alsnog toegang tot het beloofde “Early Access Program”. Hiermee krijg je als eigenaar eerder toegang tot de nieuwe updates. Dit is aangeboden ter compensatie voor de lagere prijzen.

Daarnaast zullen alle Tesla’s met de optie “Full Self Driving” de nieuwe Autopilot Hardware 3.0 computer upgrade kosteloos ontvangen.

Tijdens de prijswijziging gekte hebben klanten bericht ontvangen over de “kosteloze” update naar Autopilot en voor klanten die “Enhanced Auto Pilot” hadden besteld een upgrade krijgen naar “Volledig autonoom rijden“. Zie ontvangen SMS. Toen een keurige compensatie maar nu een mooie meevaller 🙂 Er van uitgaande dat deze belofte nog steeds staat en daar gaan wij natuurlijk gewoon van uit.

Laat in de reacties weten wat jij van deze wijzigingen vindt!