Tesla belooft betere regendetectie en dat is nodig! Vandaag werd het met de regen nogmaals duidelijk. De huidige regendetectie van de Tesla die voor de snelheid van de ruitenwissers en het inschakelen van de verlichting zorgt, is ondermaats. Tesla heeft er sinds een jaar voor gekozen om geen regensensor in haar auto’s te installeren. Inplaats daarvan registreren de camera’s van de Autopilot of en hoeveel regen er valt.

Dat de werking hiervan verbeterd moet worden laat een Tesla eigenaar in heldere (en sarcastische) woorden weten op twitter. Elon Musk antwoord met ‘Deep Rain’ neurale net.

Dat een ogenschijnlijk simpele functie als automatische ruitenwissers een “Deep Rain” neurale net nodig heeft klinkt bijna als een grap. Maar Elon laat weten dat het probleem toch moeilijker is dan het lijkt.

It is actually called deep rain, as sort of a joke at Tesla. Takes a surprising amount of deep learning to know when and how fast to move the wipers.

Elon Musk

Naast het bepalen van de snelheid van de ruitenwissers zal het “Deep Rain” neurale net ook bepalen of sneeuw en regen de wegcondities beïnvloed. Als de Tesla op Autopilot rijdt zal hiermee rekening worden gehouden in de snelheid van de auto.

De nieuwe Autopilot hardware 3.0 is voor deze aankomende verbetering niet nodig. Volgens Elon Musk komt de update snel (“soon”) via een over the air update naar de Tesla’s.

Laat in de reacties je eigen ervaring horen met de automatische ruitenwisser functie!


Sander
Sander

Tesla fan van het eerst uur en trots Model 3 eigenaar vanaf 1 april 2019! Wil jij je ook aansluiten bij de Tesla familie? Lees hier alles over het referral programma.

All author posts

Privacy Preference Center