Tesla biedt opnieuw het “Enhanced Autopilot” pakket aan in Europa en China. Deze optie is ongeveer 2 jaar geleden verwijderd maar wordt nu dus weer opnieuw aangeboden. In dit pakket zitten functionaliteiten die tot nu toe te vinden waren in het “Full Self-Driving Capability” pakket. De configurator is hierop al aangepast en ook is het voor bestaande eigenaren mogelijk op deze upgrade aan te schaffen. Kosten: 3.800 euro.

Tesla heeft de afgelopen jaren de pakketen regelmatig veranderd en op een gegeven moment de functies “Auto Lane Change” en “Traffic Aware cruise control” standaard gemaakt. De rest van de opties waren onderbracht in het “Full Self-Driving Capability” pakket (FSD).

De prijs van het “Full Self-Driving Capability” is de afgelopen jaren met stappen verhoogd naarmate meer van de beloofde functies beschikbaar kwamen. Inmiddels kost de optie 7.500 euro.

Het bundelen van deze functies in een pakket zorgde ervoor dat voor veel Tesla-rijders de kosten niet opwegen tegen de functies hoewel er best interesse is in sommige van de gebundelde functies.

Om klanten meer opties te geven heeft Tesla op sommige momenten het “Enhanced Autopilot” pakket opnieuw aangeboden, en nu doet Tesla dit weer opnieuw maar alleen in Europa en China.

Meerde Europese Tesla eigenaren geven aan nu de optie hebben een upgrade uit te voeren naar “Enhanced Autopilot” voor een bedrag van 3.800 euro en de pakketten zien er nu als volgt uit:

Enhanced Autopilot

  • Navigeren met Autopilot
  • Auto Lane Change
  • Automatisch inparkeren
  • Summon

Full Self-Driving Capability

  • Alle functies van Basic Autopilot en Enhanced Autopilot.
  • Herkennen van en reageren op verkeerslichten en stopborden.
  • Automatisch rijden op straten binnen de bebouwde kom (binnenkort beschikbaar)

Mogelijk biedt Tesla deze opties aan in de Europese en Aziatische markt omdat de beloofde FDS functies (voorlopig) niet beschikbaar zijn en het door wet en -regelgeving niet duidelijk is wanneer dit wel gaat gebeuren.

Laat in de reacties weten wat jij van deze wijziging vindt!