Elon Musk heeft aangekondigd dat Tesla zijn Autopilot-gebaseerde “Smart Shift” rijmodus versnellingspook naar Model 3 en Model Y brengt.

Voor mensen die deze feature echt niet zien zitten, maak je geen zorgen! het is een optie die uitgeschakeld kan worden.

Toen Tesla officieel de nieuwe Model S en Model X onthulde, was een van de meest besproken kenmerken het nieuwe stuur.

Het heeft de vorm van een “vlinder”, maar de grootste verandering is dat Tesla alle hendels van het stuur heeft verwijderd en de bediening heeft vervangen door force touch knoppen op het stuur.

Zelfs de hendel voor het schakelen van rijden, achteruit, neutraal naar geparkeerd is verdwenen, Tesla heeft dot vervangen met “Smart Shift,” dat Autopilot-sensoren en AI gebruikt om automatisch te bepalen in welke versnelling de auto moet staan.

Tesla omschrijft de functie op de volgende manier:

Het voertuig gebruikt zijn Autopilot-sensoren om op intelligente en automatische wijze de beoogde rijmodi te bepalen en deze te selecteren. Als de voorkant van de Model S/X bijvoorbeeld naar een garagemuur is gericht, zal hij dit detecteren en automatisch overschakelen naar de achteruitversnelling zodra de bestuurder het rempedaal indrukt. Dit elimineert een extra stap voor de bestuurders van ‘s werelds meest intelligente productieauto’s.

Tesla

Hoewel Tesla ernaar streeft dat dit de belangrijkste manier wordt om te schakelen in het voertuig, heeft de automaker ook enkele handmatige manieren behouden om te schakelen, waaronder op het touchscreen en met force touch-knoppen op de middenconsole.

Nu heeft Elon Musk op Twitter bevestigd dat de Smart Shift-functie naar alle voertuigen komt die zijn uitgerust met het Full Self-Driving-pakket:

“Je hoeft de shifter niet eens aan te raken in de nieuwe Model S. Automatisch richting detecteren komt als een optionele instelling naar alle auto’s met FSD.”

Elon Musk – Twitter

Dit betekent dat de functie naar de Model 3 en Model Y komt, maar Musk specificeerde wel dat het “optioneel” zal zijn, wat zou moeten betekenen dat Tesla van plan is om de stengel op de stuurwielen van die voertuigen te houden.

De functie is iets waar Tesla aan werkt voor zijn doel om een echt volledig zelfrijdend systeem te leveren.