Tesla heeft een update uitgebracht waarin de Sketch app onder handen is genomen en Elon laat op Twitter doorschemeren dat er aan een update van de muziek app wordt gewerkt en dat je binnenkort kunt karaoken in je Tesla!

Een van de doelstellingen van Tesla is om de ervaring van een Tesla “the most fun you can have in a car” te maken. Spelletjes, het tekenprogramma en de komst van karaoke spelen daar een belangrijke rol in. Hoewel er natuurlijk niks boven het rijden gaat!

In de release notes (nu alleen nog in het engels) staat het volgende over de update van sketchpad.

“Sketchpad has been improved to make it easier to create your next masterpiece. the color picker now supports color saturation and in the case you make a mistake, you can undo multiple changes. To access Sketchpad, tap on the Application Launcher > Toybox > Sketchpad.”

Release notes

Maar misschien nog wel spannender is de tweet van Elon Musk waarin hij de komst van Karaoke en een update van de muziek app teased:

Over de karaoke functie is verder nog weinig bekend. Zo weten wij op dit moment nog niet of je samen met je passagier(s) de longen uit je lijf kunt zingen tijdens het rijden. Waarschijnlijker is dat karaoke alleen beschikbaar is als de Tesla in de parkeerstand staat . Wel zo veilig 😉

Muziek app

Tesla werkt naar verluid al langer aan eigen streamingdienst die mogelijk Spotify zal vervangen. Aan de dienst zou al twee jaar gewerkt worden maar de ontwikkeling er van was op een laag pitje gezet zodat er aan belangrijkere zaken gewerkt kon worden. Of Spotify ook daadwerkelijk vervangen gaat worden in de aangekondigde update staat niet vast. Persoonlijk zie ik liever de intergratie van Spotify verbeterd worden. Juist de mogelijkheid om muziek door te kunnen luisteren op je gekoppelde devices werkt erg fijn.

Deze en andere toevoegingen zoals nieuwe spellen zouden in software versie 10 beschikbaar moeten komen. Wanneer deze uitkomt is nog onbekend.

Laat in de reacties weten wat jij van de mogelijke verdwijning van Spotify en de andere aankondigingen denkt!