Tesla heeft een nieuw handelsmerk geregistreerd voor zijn merk onder restaurantdiensten de verwachting is dat Tesla faciliteiten rondom de Superchargers gaat uitbreiden en restaurants zijn daar mogelijk een onderdeel van.

Op het eerste gezicht lijkt Tesla niet veel te maken te hebben met de restaurantindustrie, maar Tesla spreekt eigenlijk al een tijdje over de ambitie om de restaurant business in te gaan.

In 2018 zei Elon Musk dat Tesla van plan is om een “old-school drive-in, roller skates & rock restaurant te openen op een van de nieuwe Tesla Supercharger-locaties in Los Angeles.”

Het was weer zo’n “Maakt hij een grapje?” soort Elon Musk-idee, maar hij maakte blijkbaar geen grapje. Een paar maanden later vroeg Tesla daadwerkelijk bouwvergunningen aan voor “een restaurant en Supercharger station” op een locatie in Santa Monica. Het project lag ongeveer drie jaar stil totdat er eerder dit jaar nieuwe bouwaanvragen werden ingediend.

Maar die nieuwe plannen omvatten geen restaurant, hoewel het wel een van de grootste Supercharger-stations ter wereld zou worden.

Even leek het er op dat het Tesla-restaurant idee dood was, maar Elon Musk zei in april dat hij nog steeds hoopte op een “’50s diner” op de locatie.

Nu neemt Tesla een serieuze stap om dit werkelijkheid te maken door een nieuw handelsmerk aan te vragen om zijn ‘Tesla’-merk in de restaurantbusiness te gebruiken:

“De registratie van het handelsmerk TESLA™ is bedoeld voor de categorieën van restaurantdiensten, pop-up restaurantdiensten, zelfbedieningsrestaurantdiensten, afhaalrestaurantdiensten.”

Het bedrijf heeft vorige week drie nieuwe handelsmerken in de restaurantbranche aangevraagd.

Eén voor het woord ‘Tesla’ zelf, één voor zijn ‘T’-logo, en de laatste is voor zijn eigen stilering van het woord ‘Tesla’.

Deze ontwikkeling betekent dat Tesla van plan is om het restaurant als ‘Tesla’-restaurant te gaan bestempelen.

Het bedrijf heeft nooit een tijdlijn geboden voor het realiseren van dit restaurant, maar het lijkt er nu op dat het stappen in die richting aan het zetten is. Of en wanneer Tesla zijn restaurant ambities ook buiten de VS en dus in Europa doorzet is niet bekend maar het zou een leuke toevoeging aan de Superchargers zijn!