Elon Musk heeft een update gegeven over de tijdlijnen voor Tesla’s Full Self-Driving v9-update, die volgens Elon nog maar een paar weken verwijderd is van een release, het FSD-abonnement zal over “ongeveer een maand” zijn opwachting maken.

Tesla test momenteel de “feature complete” versie van zijn Full Self-Driving (FSD) pakket in beta met een paar duizend Tesla rijders en werknemers via zijn early access programma.

Het wordt nog niet beschouwd als autonoom rijden omdat de bestuurder nog steeds verantwoordelijk is voor het voertuig en te allen tijde klaar moet staan om de controle over te nemen, maar Tesla’s systeem voert alle andere rijtaken autonoom uit, inclusief het rijden door kruispunten.

Tesla hoopt het systeem te kunnen blijven verbeteren aan de hand van feedback van rijders, totdat het genoeg gegevens heeft verzameld om aan te kunnen tonen dat het veiliger is dan menselijk rijden.

De afgelopen maanden heeft Elon Musk gesproken over de overgang van Tesla naar een nieuwe generatie (v9) van de FSD-software, waarbij het systeem niet langer afhankelijk is van radar en in plaats daarvan alles doet via computervisie op basis van camera’s. De update is al een paar keer vertraagd.

Op Twitter zei de heeft Elon vandaag gemeld dat de eerste stap naar pure computer vision volgende week gepusht gaat worden met daarop volgend een meer gepolijste pure vision v9 een paar weken daarna:

“We had to focus on removing radar and confirming safety. That release goes out next week to US production. Then a week or two to polish pure vision FSD and v9 beta will release. Difference between v8 & v9 is gigantic.”

Elon Musk

Musk omschrijft de stap voorwaarts als “gigantisch”. Elon Musk heeft het de afgelopen maanden gehypet – door te zeggen dat het je “versteld zal doen staan”.

Tesla FSD-abonnement

Tot slot laat Elon Musk weten dat het FSD-abonnement over “ongeveer een maand” zal komen:

“Subscription rolls out in about a month”

Elon Musk

Het FSD abonnement zal naar verwachting veel meer mensen toegang geven tot de FSD features, aangezien het een alternatief zal zijn voor het betalen van € 7.500 voor het FSD pakket, wat momenteel de enige optie is.

De kosten van dit abonnement zullen niet laag zijn.

Tesla heeft duidelijk gemaakt dat het financieel beter is om het pakket te kopen, wat betekent dat de maandelijkse kosten van het abonnement waarschijnlijk meer dan 100 euro per maand zullen bedragen.