Tesla is opnieuw van plan om de prijs van de “Volledig zelfrijdende besturing” optie te verhogen. Elon Musk ziet de waarde van deze optie op termijn stijgen naar meer dan $100.000,- De prijs stijgt in de Verenigde Staten met $1.000,- naar verwachting zal in Europe een verhoging van €1.000,- plaatsvinden.

De optie geeft in Nederland op dit moment toegang tot de volgende functionaliteiten:

  • Navigeren met Autopilot: automatisch rijden van oprit tot afrit op de snelweg, inclusief knooppunten en het inhalen van andere voertuigen.
  • Auto Lane Change: automatisch van rijbaan wisselen tijdens het rijden op de snelweg.
  • Autopark: zowel fileparkeren als haaks parkeren.
  • Summon: uw auto automatisch parkeren en laten voorrijden.

Tesla belooft binnenkort de volgende, al in de Verenigde Staten beschikbare functionaliteiten ook in Nederland uit te rollen:

  • Herkennen van, en reageren op verkeerslichten en stopborden.
  • Automatisch rijden binnen de bebouwde kom.
  • Geavanceerde Summon — uw auto komt op de parkeerplaats automatisch naar u toe.

Over de “Volledig zelfrijdende besturing” optie is al veel geschreven. Zo wordt de optie al jaren aangeboden terwijl pas recent noemenswaardig onderscheidende functie worden uitgerold. Sinds een jaar is Tesla duidelijk over de prijsstelling van deze optie. Tesla zal de prijs blijvend verhogen met het uitrollen van nieuwe functies. Het nu aanschaffen kan dus mogelijk als een slimme investering gezien worden 🙂

Tesla eigenaren die in het verleden “Volledig zelfrijdende besturing” hebben aangeschaft en waarbij de Tesla nog niet beschikt over de Full Self Driving Hardware krijgen een kosteloze upgrade van de Autopilot computer.

Op dit moment kost de optie bij aanschaf van een nieuwe Tesla € 6.400,- Daarnaast kunnen Tesla eigenaren die nog niet over “Volledig zelfrijdende besturing” beschikken deze eenvoudig via de Tesla App aanschaffen waarna via een software update de functionaliteiten beschikbaar komen.

Elon Musk doet de uitspraak dat wanneer Tesla echt “Volledig zelfrijdende besturing” waar maakt en de wetgevers deze goedkeuren, de totale waarde rond de $100.000,- komt te liggen.

The FSD price will continue to rise as the software gets closer to full self-driving capability with regulatory approval. It that point, the value of FSD is probably somewhere in excess of $100,000.

Elon Musk

Laat in de reacties weten of je al over “Volledig zelfrijdende besturing” beschikt, wat je van de verhoging vindt en of je het eens bent met Elon Musk zijn waardering van “Volledig zelfrijdende besturing”!


Sander
Sander

Tesla fan van het eerst uur en trots Model 3 eigenaar vanaf 1 april 2019! Wil jij je ook aansluiten bij de Tesla familie? Lees hier alles over het referral programma.

All author posts

Privacy Preference Center