Tesla gaat zijcamera’s tonen bij richting aangeven. Dit verzoek van “Australian Tesla Owners” wordt binnenkort door Tesla opgepakt zo laat Elon Musk op Twitter weten.

Op dit moment zorgen de zijcamera’s er al voor dat bij het richting aangeven een rood object wordt gewoon in de rijvisualisaties als er iets in de dode hoek wordt gedetecteerd. Veel Tesla rijders geven echter toch de voorkeur aan een echt beeld. We kunnen in de toekomst dus verwachten dat bij het aangeven van richting het beeld van de zijcamera full screen wordt getoond op het scherm.

Het beeld van de zijcamera’s is in een recente update al toegevoegd bij het achteruit rijden.

Er rijden in Nederland al auto’s zonder zijspiegels (Audi e-tron). Hier wordt al alleen gebruik gemaakt van camera beelden. In de EU is toegestaan maar in de Verenigde Staten is de regelgeving echter nog niet zo ver. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom Tesla (nog) niet vol op camera’s zit. Het weglaten van de zijspiegels zou namelijk voor de nodige verbetering van de luchtweerstand zorgen en dus het bereik ten goede komen. De Tesla Cybertruck beschikt op dit moment nog niet over zijspiegels dus wie weet.

Persoonlijk vind ik de toevoeging van het tonen van de zijcamera bij het aangeven van richting een mooie toevoeging. Laat in de reacties weten of je naar deze toevoeging uitkijkt.