Zoals eerder aangekondigd heeft Tesla vandaag de prijs voor “Volledig zelfrijdende besturing” verhoogt van € 6.400 naar € 7.500. Naar verwachting zal deze optie over de tijd steeds waardevoller en dus ook duurder worden. Tesla vermeld dit ook bij in de configurator.

Volledig zelfrijdende besturing kan na levering worden aangeschaft. De prijzen hiervan worden naar verwachting in de loop van de tijd hoger naarmate nieuwe functies worden uitgebracht.

Tesla Model 3 configurator

De meerwaarde van de “Volledig zelfrijdende besturing” ten opzichte van “Autopilot” is op dit moment nog niet heel erg groot, het zijn vooral de nieuwe functies die de optie interessant gaan maken. Onlangs is hiervan in de VS een mooi voorbeeld gegeven met de uitrol van het automatisch rijden bij verkeerslichten. Maar vooral hebben vroege Tesla Model 3 eigenaren profijt van deze optie. Vroege Model 3’s zijn namelijk nog niet uitgerust met de FSD computer (deze is nodig voor verkeerslicht herkenning, toekomstige nieuwe functies en de nieuwe rijvisualisaties). Met de optie “Volledig zelfrijdende besturing” kom je in aanmerking voor een “kosteloze” upgrade.

Elon Musk sprak onlangs over de mogelijkheid om “Volledig zelfrijdende besturing” met een abonnement constructie aan te bieden. Details hierover zijn echter nog niet bekend.


Zelf een Tesla? Schrijf een review!

Sander
Sander

Tesla fan van het eerst uur en trots Model 3 eigenaar vanaf 1 april 2019! Wil jij je ook aansluiten bij de Tesla familie? Lees hier alles over het referral programma.

Alle posts van deze auteur

Privacy Preference Center