Tesla komt terug met Gratis onbeperkt Supercharging maar niet voor voor Model 3. Alleen bij de aanschaf van een Tesla Model S of Model X krijg je vanaf vandaag dus weer gratis Supercharging voor het leven. Of nou ja, voor zolang jij eigenaar bent van die Tesla.

In de begin jaren van Tesla was het ongelimiteerd gratis Superchargen één van de unique selling points voor de Model S en Model X. Nog niet zo lang gelden echter heeft Elon Musk laten weten dat het niet houdbaar is om het ongelimiteerd laden bij de Superchargers van Tesla in stand te houden:

“Sorry, it’s not really sustainable at volume production and doesn’t incent optimal behavior. We probably should have ended this earlier.”

Elon Musk

De herintroductie van het ongelimiteerd gratis Superchargen is waarschijnlijk een manier om de verkoop van de Model S en Model X te stimuleren. De verkoopcijfers van de Model 3 zijn prima maar de die van de duurdere twee modellen lopen achter.

Of recente kopers van een Model S of Model X ook gecompenseerd gaan worden, en dus ook gebruik kunnen gaan maken van het gratis opladen is nog niet duidelijk.

Het gratis opladen bij Superchargers klinkt leuk (en dat is het ook!) maar toch zul je in het dagelijks leven merken dat je er vooral gebruik van maakt bij lange (road) trips. Het gebruik van Superchargen in het dagelijks gebruik wordt afgeraden omdat dit niet goed zou zijn voor de accu. Zo is ook te lezen in de quote van Elon Musk: “and doesn’t incent optimal behavior.

Teslabs producten


Zelf een Tesla? Schrijf een review!

Sander
Sander

Tesla fan van het eerst uur en trots Model 3 eigenaar vanaf 1 april 2019! Wil jij je ook aansluiten bij de Tesla familie? Lees hier alles over het referral programma.

Alle posts van deze auteur

Privacy Preference Center