Tesla heeft vandaag de officiële overgang aangekondigd naar “Tesla Vision” door in de VS de Model 3 en Model Y vanaf Mei zonder radar te leveren.

Daarbij waarschuwt Tesla voor enkele beperkingen op de Autopilot-functies in het begin.

De afgelopen maanden heeft Tesla gesproken over de overgang van zijn Autopilot- en Full Self-Driving-technologie naar uitsluitend gebruik van computervisie op basis van camera’s en niet meer vertrouwend op zijn naar voren gerichte radar.

Nu heeft Tesla aangekondigd dat het de radar helemaal verwijdert op de nieuwe Model 3 en Model Y-voertuigen die in de VS (voor de VS) worden geproduceerd: 

We gaan verder met de overgang naar Tesla Vision, ons op camera’s gebaseerde Autopilot-systeem. Vanaf leveringen in mei 2021 zullen Model 3 en Model Y-voertuigen die voor de Noord-Amerikaanse markt worden gebouwd, niet langer zijn uitgerust met radar. In plaats daarvan zullen dit de eerste Tesla’s zijn die vertrouwen op cameravisie en neurale netverwerking om Autopilot, Full-Self Driving en bepaalde actieve veiligheidsfuncties te leveren. Klanten die voor mei 2021 hebben besteld en zijn gekoppeld aan een auto met Tesla Vision, zullen voor de levering via hun Tesla-account op de hoogte worden gebracht van de wijziging.

De autofabrikant waarschuwt dat de overgang in het beging gepaard zal geen met enkele beperkingen van Autosteer, een Autopilot-functie, en Smart Summon, een Full Self-Driving pakketfunctie:

  • Autosteer zal worden beperkt tot een maximumsnelheid van 12 km/u en een langere minimale volgafstand.
  • Smart Summon (indien uitgerust) en Emergency Lane Departure Avoidance zijn bij levering uitgeschakeld.

Zoals gebruikelijk is Tesla van plan om de technologie te verbeteren via over-the-air software-updates om deze functies te herstellen:

In de komende weken zullen we beginnen met het herstellen van deze functies via een reeks over-the-air software-updates. Alle andere beschikbare Autopilot- en Full Self-Driving-functies zullen bij levering actief zijn, afhankelijk van de configuratie van de bestelling.

De nieuwste iteratie van Tesla Vision werd voor het eerst ontwikkeld als onderdeel van Tesla’s Full Self-Driving Beta-programma dat werd getest in zijn early access-programma.

Elon Musk heeft de vision-only update gehypet als “mind-blowing.” Hij houdt vol dat het zal leiden tot een echt niveau 5 autonoom rijdend systeem tegen het einde van het jaar, maar Elon is wel vaker iets te optimistisch in zijn gedeelde tijdslijnen.

Tesla bevestigde ook dat Model S en Model X, evenals Model 3 en Model Y gebouwd in China, ook zullen overgaan op Tesla Vision zonder de timing te bevestigen.

In deze video legt Tesla uit hoe “Tesla Vision” werkt:

Teslabs producten


Zelf een Tesla? Schrijf een review!

Sander
Sander

Tesla fan van het eerst uur en trots Model 3 eigenaar vanaf 1 april 2019! Wil jij je ook aansluiten bij de Tesla familie? Lees hier alles over het referral programma.

Alle posts van deze auteur

Privacy Preference Center