Tesla is begonnen met de verkoop van de Tesla Model 3 Standard Range (SR), de goedkoopste Model 3 variant. Zo is te lezen op Electrek. Het verschil met de Standard Range + (SR+)? Een lagere range (354km), geen achterstoelverwarming en uitgeschakelde Autopilot. Belangrijk detail: qua hardware zijn de SR en SR+ identiek! Het verschil tussen beide versies wordt dus puur bepaald door de software.

De Standard Range is al langer verkrijgbaar in de Verenigde Staten alleen is het bestellen niet gemakkelijk gemaakt. Zo is het model nog niet te selecteren in de configurator en dus alleen ‘off-the-menu’ te bestellen. Tot voor kort kregen klanten die de SR bestelden de SR+ geleverd. Nu er een software versie is uitgebracht waarin de modellen worden onderscheiden is de kans groot dat ook voor deze klanten de luxe voorbij is. Waarom Tesla nu met dit verschil komt is onduidelijk. Wellicht is het een poging geweest om vroege eigenaren te laten wenen aan de luxe die de Model 3 te bieden heeft. Of hebben ze eerder gewoon geen prioriteit gegeven aan deze features in de software. Naast de eerder genoemde verschillen heeft de SR uitvoering uitgeschakelde mistlampen en geen realtime verkeersinformatie.

Tesla heeft aangegeven dat het klanten de mogelijkheid biedt om te upgraden van SR naar SR + en omgekeerd. De prijzen (in de VS):

  • Standard Range: $35.400 
  • Standard Range +: $39.900 (NL: €47.800)

Na de upgrade beschikt de klant dus over een grotere range, Autopilot en de overige luxe die softwarematig is uitgeschakeld. Dit is niet de eerste keer dat Tesla de range beperkt via software. Wanneer de Standard Range in Nederland beschikbaar komt is nog niet bekend. Naar verwachting zal de Standard Range voor € 43.500 verkocht worden.


Sander

Sander

Tesla fan van het eerst uur en trots Model 3 eigenaar vanaf 1 april 2019! Wil jij je ook aansluiten bij de Tesla familie? Lees hier alles over het referral programma.

2 reacties

Rene vd Tempel · 23 juni 2019 op 20:54

Nuttige info , mijn model 3 SR+ wordt morgen afgeleverd

    Sander

    Sander · 23 juni 2019 op 21:03

    Gefeliciteerd Rene en alvast welkom bij de Tesla familie! Ik ben benieuwd naar je ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.