Update 2: Sinds maart 2019 is er weer een nieuw referral programma. Lees in deze post meer over het nieuwe programma!

Update: Inmiddels is Tesla gestopt met het referral programma. Het is dus niet langer mogelijk om gratis Supercharging te krijgen bij je Tesla.

Wie bekend is met het “Referral Programma” van Tesla weet dat het loont. Voor wie nog niet bekend is, nog niet overtuigd is van de toegevoegde waarde, of als je wilt weten hoe je ook bij je Tesla Model 3 bestelling gebruik kunt maken van de referral voordelen, lees verder!

Het referral programma van Tesla is bedoeld ter motivatie van Tesla eigenaren om ook andere mogelijke Tesla gelovigen te overtuigen tot aanschaffen van een Tesla. Dit levert voor de mogelijke Tesla eigenaar een mooi voordeel op, zo kom je nu bijvoorbeeld in aanmerking voor een half jaar gratis Superchargen! Ook voor de Tesla eigenaar die zijn persoonlijke referral code levert, zijn er leuke voordelen.

Hoe werkt het en wat heb je nodig?

Om gebruik te kunnen maken van de referral voordelen heb je een “referral code” nodig van een huidige Tesla bezitter. Ik had mijn code (ook gezien de voordelen voor de huidige eigenaar) natuurlijk graag gedeeld maar helaas ben je als toekomstig Model 3 bezitter nog niet in het bezit van deze code. Gelukkig zijn er op internet genoeg plekken te vinden waar eigenaren bereid zijn deze code te delen. Zoek dus even op Google of laat een bericht achter in de reacties en dan help ik je verder!

Update: Inmiddels hebben ook Model 3 bestellers de refferal code in de app ontvangen. Ik zou het heel tof vinden als je van plan bent een Tesla aan te schaffen, je mijn refferal code gebruikt! 🙂 Je vind hem een stukje verder op in deze post.

Zodra je in het bezit bent van de code ben je er nog niet. De volgende stap is Tesla te laten weten dat je gebruik wilt maken van deze code. Bij het bestellen van de Model S en Model X wordt deze code gevraagd tijdens het bestellen, dit is (op dit moment) niet het geval bij de Model 3. Om toch gebruik te kunnen maken van de code moet je eerst je bestelling op Tesla.com afronden. Je krijgt dan per mail een bevestiging van Tesla met als afzender: BuildMy3EMEA@tesla.com. Beantwoord deze mail met de volgende inhoud:

  • je bestelnummer
  • de naam van de persoon waarvan je referral code hebt ontvangen (Sander)
  • de referral code
  • en het vriendelijke verzoek om deze aan je bestelling toe te voegen 😉

Dat is alles! Tesla zal na verwerking (op dit moment volgens de Tesla helpdesk ongeveer vier weken) een bevestiging sturen en zodra je de gelukkige bezitter van je Tesla bent kun je een half jaar gratis laden! Daarna kun je natuurlijk een andere toekomstige Tesla eigenaar blij maken met dit mooie voordeel.

Heb je vragen? Laat een reactie achter.

Teslabs producten


Zelf een Tesla? Schrijf een review!

Sander
Sander

Tesla fan van het eerst uur en trots Model 3 eigenaar vanaf 1 april 2019! Wil jij je ook aansluiten bij de Tesla familie? Lees hier alles over het referral programma.

Alle posts van deze auteur

Privacy Preference Center