Ik heb mijn Tesla Model 3 inmiddels 2 jaar en het was tijd voor een “kleine”update, hij is nu voorzien van een “Performance spoiler“! En het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf. In deze post loop ik jullie langs de stappen van het installeren van de spoiler, kleine “spoiler” 😛 de installatie is een fluitje van een cent. De stappen van de installatie heb ik ook in een video gezet, te vinden onder aan deze post.

Voor mijn Model 3 heb ik gekozen voor een hoogwaardige koolstofvezel Performance spoiler gemaakt door Dynotec (en toegegeven deze komt van mijn eigen webshop en is nu in de aanbieding voor €229,99). Deze spoiler wordt geleverd in een nette hoes inclusief doekjes om de achterbak vetvrij te maken. De spoiler is voorzien van 3M plakstrips waarmee hij makkelijk en stevig op zijn plek gezet kan worden. De installatie is eenvoudig door één persoon te doen en kost maximaal 20 minuten.

Voorbereiding, ontvetten

De eerste stap is het goed vet vrij maken van het gedeelte van de achtklep waarop de spoiler geïnstalleerd wordt. Dit kun je doen met Isopropyl alcohol of huishoudelijke ontvetter en een microfiber doek. De bijgeleverde doekjes zijn hiervoor niet toereikend. Zorg dat het gedeelte goed schoon is want op deze manier hecht de lijm van de plakstip het beste.

Centreren en meten

Daarna bepaal je de juiste plek voor de spoiler, doordat de spoiler speciaal gemaakt is voor de vorm van de Model 3 blijft deze ook zonder het verwijderen van de plakstrip op zijn plek zetten. Let op: in deze stap is de plakstrip dus nog beschermd met het aftrekpapier. Zet de spoiler op het oog op zijn plek en plak schilderstape aan weerskanten van de spoiler. Meet vervolgens aan beide kanten de afstand op en verplaats de spoiler en het tape totdat deze netjes in het midden zit. Kijk bovendien of de spoiler qua vorm goed aansluit op de plek van montage. Komt deze op enige plek meer dan 3 mm van het te bevestigen oppervlakte, is de vorm van de spoiler niet goed. Teslabs ruilt deze dan kosteloos om.

Bevestigen van de spoiler

Dit is de laatste stap, nu de positie van de spoiler duidelijk is door de aangebrachte schilderstape wordt het tijd om de plakstrip te ontdoen van het beschermpapier. Trek aan weerskanten enkele centimeters van het papier af van beide plakstrips, let op: dus nog niet helemaal! Druk de spoiler, met het beschermpapier naar boven en beneden uitstekend, vervolgens zachtjes aan beide kanten op zijn plek. Trek daarna het beschermpapier van beide plakstrips rustig af. Druk nu de spoiler stevig aan en hij zit op zijn plek! Als laatste is het raadzaam om de achterbak en spoiler nog even goed schoon te maken en eventuele lijmresten te verwijderen.

That’s it! Laat in de reacties weten wat jij van de spoiler en de nieuwe look vindt en of deze post je geïnspireerd of eventueel geholpen heeft met de installatie van jouw spoiler!

Video