Gisteravond (Nederlands tijd) was er groot Tesla nieuws. In deze blog post zet ik de meest opmerkelijke nieuwtjes op een rijtje. Omdat de meeste lezers van deze blog mensen zullen zijn die al een Tesla besteld hebben of op het punt van kopen staan, begin ik met het meest in het oog springende nieuwtje over Autopilot!

(Enhanced) Autopilot

Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk om “Enhanced Autopilot” als optie te kiezen bij welke Tesla dan ook. In plaats daarvan heb je nu keuze uit “Autopilot” en “Volledig zelfrijdende besturing”.

Zoals je kunt zien zijn veel van de functies van het oude “Enhanced Autopilot” nu ondergebracht bij “Volledig zelfrijdende besturing”. Ook valt op dat de prijzen veranderd zijn. Ik heb vandaag contact gehad met Tesla en deze gaf aan dat huidige eigenaren / bestelling houders een “gratis upgrade” krijgen naar “Volledig zelfrijdende besturing”. Dit is natuurlijk heel gaaf! (Thanks Tesla! :)) maar we moeten toch nog maar even afwachten.

35k Tesla Model 3

Hij is dan toch eindelijk daar! Het 35.000 model is aangekondigd. In de configuratie is nogal wat veranderd en zijn de verschillen met het premium pakket groot. Als je meer over wilt weten raad ik je aan onderstaande filmpje te kijken. Hierin wordt kort maar krachtig uitgelegd wat precies de verschillen zijn. Ook nieuw is dat ALLE modellen het glazen dak zullen hebben zoals wij die nu kennen. In Europa zou deze versie van de model 3 binnen 3 tot 6 maanden beschikbaar moeten zijn.

Showrooms en winst?

Dan het laatste nieuwtje, Tesla gaat zijn showrooms sluiten! Hiermee kiest Tesla de koers om zijn verkopen 100% via internet te laten verlopen. Dit nieuws houdt ongetwijfeld verband met de andere aankondiging/waarschuwing dat Tesla dit kwartaal waarschijnlijk geen winst gaat maken. Wanneer iemand nu zijn Tesla via internet besteld krijgt hij de mogelijkheid om de Tesla binnen 1 dag terug te brengen als deze niet aan de verwachtingen voldoet. Deze termijn wordt verlengd naar 7 dagen.

Laat in de comments weten wat jullie van deze aankondigingen vinden!