Tesla is vandaag begonnen met het uitrollen van een nieuwe software-update, en het is een grote met verschillende nieuwe functies, waaronder Disney+, Car Wash Mode, hotspot-mogelijkheid, en meer.

Vandaag is Tesla begonnen met het uitrollen van een nieuwe 2021.24 software-update, en uit de Amerikaanse release notes kunnen we de volgende nieuwe functies opmaken (zodra de update in Nederland wordt uitgerold posten wij de volledige Nederlands release-notes):

Disney+

Tesla-voertuigen zijn uitgerust met een app voor in de auto, Tesla Theater genaamd, die verschillende streamingdiensten bevat, zoals Youtube en Netflix.

Met deze nieuwe software-update voegt Tesla Disney+ toe aan Tesla Theater.

Vertaling Amerikaanse release-notes:

“U kunt nu Disney+ bekijken in de Tesla Theater-app. Om Tesla Theater te starten, tikt u op het Entertainment-pictogram in de Application Launcher en selecteert u de Theater-tab terwijl uw auto in PARK staat.”

2021.24 Release-notes

Met Disney+ heeft Tesla nu alle belangrijke streamingdiensten geïntegreerd.

Autowasmodus

In de update introduceert Tesla een nieuwe Car Wash Mode om te helpen met de ervaring bij een wasstraat:

Car Wash Mode sluit alle ramen, vergrendelt de laadpoort en schakelt ruitenwissers, sentry mode, walk-away deursloten en parkeersensor chimes uit. Voor automatische wasstraten met transportbanden schakelt de optie Vrij rijden naar neutraal en voorkomt dat de parkeerrem automatisch wordt aangetrokken als u wegrijdt. Om de autowasmodus te openen, tikt u op Controls > Service > Car Wash Mode.

2021.24 Release-notes

Dit zou Tesla-eigenaars moeten helpen om een aantal eerdere ongemakken bij de wasstraat te vermijden.

Automatisch dimmende spiegel

Voor Tesla-voertuigen die zijn uitgerust met automatisch dimmende spiegels, maakt Tesla het nu mogelijk om de functie automatisch dimmen te activeren en te deactiveren.

Vertaling Amerikaanse release-notes:

U kunt nu automatisch dimmen voor uw spiegels in- of uitschakelen. Om toegang te krijgen, tikt u op Controls > Mirror > Mirror Auto Dim.

2021.24 Release-notes

Dit is een veel gevraagde functie van Tesla eigenaren.

Dashcam verbeteringen

Tesla heeft een geïntegreerd dashcam-systeem dat gebruik maakt van de Autopilot-camera’s aan boord van zijn voertuigen om gebeurtenissen op te nemen.

Met deze nieuwe update kan Tesla nu automatisch opnames starten:

Dashcam kan nu automatisch clips opslaan wanneer uw voertuig het optreden van een veiligheidsgebeurtenis detecteert (zoals een ongeval of het activeren van een airbag) Opgenomen opnames worden opgeslagen en nooit doorgestuurd naar Tesla. Om hier gebruik van te maken, tikt u op Controls > Safety & Security > Dashcam > AUTO Om meer te weten te komen over hoe u Dashcam instelt en gebruikt, verwijzen wij u naar de gebruiksaanwijzing.

2021.24 Release-notes

Vóór deze functie moesten bestuurders op het dashcam-pictogram drukken om een gebeurtenis die net plaatsvond op te slaan.

Bereik weergave

De update bevat ook een kleine update van de manieren waarop u uw batterij capaciteit kunt weergeven:

U kunt nu schakelen tussen batterijpercentage en afstandseenheden door op de bereikweergave naast het batterijpictogram te tikken.

2021.24 Release-notes

Blijf verbonden met Wi-Fi tijdens het rijden

Tesla maakt het gebruik van Wi-Fi hotspots tijdens het rijden mogelijk:

Om verbonden te blijven met Wi-Fi tijdens het schakelen, tikt u op het Wi-Fi icoon > Wi-Fi Instellingen > Verbonden blijven in de rit. Dit is vooral handig voor gebruikers die hun hotspots willen gebruiken voor connectiviteit.

2021.24 Release-notes

Dit is een groot voordeel voor diegenen die niet willen betalen voor Tesla’s premium connectiviteitsfuncties in de auto.

Talen

Tot slot heeft Tesla in deze nieuwe update ook drie nieuwe taalopties toegevoegd: Hongaars, Roemeens en Russisch.