Tesla ziet momenteel een uitzonderlijk sterke vraag naar zijn voertuigen, aangezien het al uitverkocht is voor dit kwartaal, volgens betrouwbare bronnen.

Tijdens Tesla’s Q1 2021 resultaten conference call, gaf Elon Musk commentaar op de sterke vraag:

“We hebben een echte verschuiving gezien in de klantperceptie van elektrische voertuigen en de vraag naar onze voertuigen is de beste die we ooit hebben gezien. We zijn gewend aan een afname van de vraag in het eerste kwartaal en we zagen een toename van de vraag die de normale seizoensgebonden afname van de vraag in het eerste kwartaal overtrof.”

Elon Musk

Deze verschuiving in de vraag strekt zich blijkbaar uit tot in het tweede kwartaal.

Volgens bronnen heeft Tesla aan werknemers gecommuniceerd dat de productiecapaciteit voor het tweede kwartaal al is uitverkocht met nog bijna twee maanden te gaan in dit kwartaal.

Dat was te verwachten voor de Model S en X die met de nieuwe versies de nodige productievertragingen hebben en voor minder capaciteit zorgen, maar voor Model 3 en Y zijn ze de capaciteit nog steeds aan het opvoeren, en toch zijn ze al uitverkocht!

Verwacht wordt dat Tesla dit kwartaal een iets hogere productiecapaciteit zal hebben dan de recordproductie van 180.338 voertuigen vorig kwartaal.

De herstart van de Model S-productie en een toename van de Model Y-productie in Shanghai (China) en Fremont (VS) zullen naar verwachting de grootste bijdrage leveren aan dit mogelijke nieuwe productie record.