Tesla heeft de tijdslijnen voor de Model Y in europa ge-update, zinspeelt op starten van de productie in de Gigafactory Berlijn halverwege 2021. Met de Model Y pakt Tesla het uitrollen naar andere markten compleet anders aan dan met de vorige modellen.

Met de vorige modellen werd productie gestart in de fabriek in Fremont, begin met leveringen in Noord-Amerika en bereid dat uit naar andere markten zodra de productie is opgevoerd.

Maar de Model Y wordt pas in andere markten aangeboden zodra er lokale productie is. Tesla is al begonnen met productie van de Model Y in de Gigafactory Shanghai, en op dit moment worden de modellen in China geleverd.

Europa is de volgende, maar daarvoor moet Tesla nog wel even de Gigafactory in Berlijn op gang brengen.

Tesla heeft de configurator ge-update en deze toont nu een betere indicatie van de verwachte levering.

De leveringsindicatie is veranderd van 2021 naar medio 2021 en dat zou betekenen dat de productie snel gestart wordt.

Model Y in Gigafactory Berlijn

Voor veel mensen die een reservering hebben voor de Model Y is dit spannend nieuws, maar het nieuws is ook spannend omdat er voor de productie in de Berlijnse Gigafactory gebruik gemaakt gaat worden van diverse nieuwe technologieën.

Zo wordt er gebruik gemaakt van een nieuw batterij ontwerp. De 4680 batterijcel. Het grote verschil van deze accu in vergelijking met de andere cellen is dat hierbij de accu onderdeel wordt van de structuur van de auto, in plaats van dat de accu in de auto geplaatst wordt.

Daarnaast worden de Berlijnse Model Y’s met veel minder onderdelen gemaakt dan de Amerikaanse modellen. Dankzij meer giga-casting (gieten). Deze verandering zorgt er voor dat het productieproces een stuk efficiënter, goedkopen en gemakkelijker wordt.

Laat in de reacties weten of jij zit te wachten op de Model Y!