It’s been a while, maar in deze post lees je de updates van de belangrijkste Tesla ontwikkelingen van de laatste dagen.

Nieuwe software

2019.12.1.2, dit is de software versie die inmiddels op mijn Model 3 staat. Over de toegevoegde “Safety features” straks meer. Allereerst is de verbetering in de prestaties van Autopilot opgevallen. Deze is merkbaar soepeler. Ook krijg je bij het instappen van je Tesla die op “Sentry Mode” heeft gestaan een melding te zien wanneer er een gebeurtenis heeft plaats gevonden. Eg handig! Verder brengt 2019.12 de volgende verbeteringen:

  • Browser op basis van Chromium
  • Bandenspanningcontroleysteem aan te passen (TPMS)
  • Autosteer verkeerslicht waarschuwing (nog niet bevestigd)
  • On-route batterij voorverwarmen, ten behoeven van sneller opladen
  • TeslATari: Nog meer spellen!
  • Software update scherm bij “Instellingen”
verkeerslicht waarschuwing

Nieuwe Safety features

Tesla is begonnen met het uitrollen van twee nieuwe veiligheid features voor de Model 3. Deze features zijn beschikbaar voor alle Model 3’s met of zonder Autopilot of Full Self Driving! De huidige veiligheid features zijn o.a: Automatic Emergency Braking (AEB) en Side Collision Avoidance. Hieraan wordt nu toegevoegd: Lane Departure Warning en Emergency Lane Departure Avoidance.

Lane Departure Warning

Wanneer deze optie is ingeschakeld wordt de auto in de juiste baan gehouden. Als de auto buiten de rijbaan raakt zonder dat er richting wordt aangegeven zal het systeem controleren of er druk wordt uitgevoerd op de het stuur. Als het stuur niet wordt vastgehouden waarschuwt de Tesla via het scherm en met geluid. Wanneer “Traffic Aware Cruise Control” ingeschakeld is zal de auto afremmen en de alarm lichten inschakelen.

Emergency Lane Departure Avoidance

Standaard staat deze functie ingeschakeld bij iedere rit maar kan deze door de bestuurder worden uitgeschakeld. Emergency Lane Departure Avoidance is ontworpen om de auto weer terug in zijn rijbaan te sturen als deze detecteert dat het wisselen van rijbaan tot een botsing kan leiden of wanneer deze dicht bij de rand is.