Tesla V10 software komt er aan! Dit laat Elon Musk weten in een recente twitterstorm. Deze nieuwe software versie bevat onder andere de toevoeging van streaming video en karaoke! Dat de volgende grote versie van de Tesla software zo snel komt was voor de Tesla community een verassing.

Elon Musk geeft aan dat de nieuwe software versie snel beschikbaar komt voor “early access” eigenaren. Hierna zijn de eigenaren van Tesla’s met “Full Self Driving” (FSD) aan de beurt.

De huidige versie 9 van de Tesla software kwam uit in September 2018 en was de eerste grote vernieuwing van de software in jaren. Gelukkig hoeven we dit keer niet zo lang te wachten op de nieuwe versie 10.

Onlangs nog liet Elon weten dat de update in Augustus uitgerold zou kunnen worden. Afgelopen nacht heeft Elon via twitter laten weten dat de release snel start.

Tesla heeft eigenaren van Full Self Driving in het verleden belooft voorrang te krijgen bij software update. “Early access” toegang tot updates was in het verleden iets wat je via het Tesla referral programma kon sparen. Dit is helaas op dit moment niet het geval. In een andere tweet laat Elon weten dat “Full Self Driving” (FSD) eigenaren ook eerder toegang tot de update zullen krijgen.

Het lijkt dus dat FSD gelijk staat aan het “early access” programma maar in een volgende tweet wordt deze droom lekgeprikt. Elon tweet dat FSD eigenaren echter wel prioriteit zullen krijgen in de upload rij.

De volgende grote release van de Tesla software komt steeds dichterbij. Het is een kwestie van aftellen tot dat de eerste ervaringen van Tesla eigenaren in het early access programma online komen. En dan zitten we er natuurlijk weer bovenop! Met een beetje geluk hoeven we dan niet meer lang te wachten totdat ook de rest van de Tesla vloot de update ontvangt.