Elon Musk heeft laten weten dat Tesla het aantal deelnemers aan het beta programma voor volledig autonoom rijden gaat verdubbelen in een aankomende update. Een goede indicatie over de progressie van de ontwikkelingen en het vertrouwen van Tesla in ” volledig autonoom rijden”. Helaas is er nog geen zicht op een Europese uitrol.

In Oktober 2020 is Tesla begonnen met het uitrollen van de beta een aan handjevol Tesla rijders. De update maakt het mogelijk om Autopilot ook in de bebouwde kom te gebruiken zoals dat nu ook op de snelweg mogelijk is. Hierbij ligt de verantwoordelijkheid dus nog steeds bij de bestuurder, wordt de bestuurder geacht op te letten en kracht op het stuur te houden, je kunt dus nog niet van volledig autonoom spreken maar de verschillende beelden op YouTube laten indrukwekkende prestaties zien. Je kunt een bestemming invoeren en vervolgens rijd de Tesla je naar deze bestemming.

Elon Musk roept gebruikers op van zich te laten horen als ze toegang willen krijgen tot het beta programma:

“If you want the Tesla Full Self-Driving Beta downloaded to your car, let us know. Doubling beta program size now with 8.2 & probably 10X size with 8.3. Still be careful, but it’s getting mature.”

Elon Musk

Benieuwd hoe de FSD beta nu presteert, bekijk hier een review van de laatste update:

Laat in de reacties weten of jij uitkijkt naar volledig autonoom rijden!