Er zijn veel voordelen aan van het constant online zijn van de Tesla en deze week geeft Tesla daarvan een mooi voorbeeld in Californië. Tesla waarschuwt voor een aankomende stroomstoring. 100% opladen dus!

De grootste Californische energieleverancier PG&E is begonnen met het tijdelijk afsluiten van grote gebieden rond de “Bay Area”. Een combinatie van extreme droogte en harde wind zorgt daar voor gevaarlijke situaties. Door de harde wind, het mogelijk omwaaien van elektrischiteit masten en de daarbij behorende vonkenregen in de droogte zorgen voor een potentiële bosbrand. In deze omgeving is de Tesla erg populair!

Tesla eigenaren in die omgeving melden dat ze afgelopen avond een bericht in hun Tesla hebben ontvangen om ze in te lichten over deze situatie. Daarin geven ze het advies om de auto 100% op te laden. Tesla adviseert om de auto niet te vaak tot 100% op te laden om de zo de conditie van de batterij te optimaal te houden. Voor een roadtrip of wanneer de situatie daar naar vraagt kan je daarvan afwijken en de auto 100% opladen. Dit is zo’n situatie.

Stay Fully Charged
Stay Fully Charged

De afbeelding is op Facebook gepost door Michal Simek. Tesla geeft het volgende bericht:

A utility company in your area announced they may turn off power in some areas of Northern California beginning October 9 as part of public safety power shutoffs, which may affect power to charging options.

We recommend charging your Tesla to 100% today to ensure your drive remains uninterrupted. As always, your touchscreen will display live statuses of Superchargers in your area – simply tap on a desired Supercharger station to confirm its availability.”

Stay Fully Charged melding

Deze melding is een mooi voorbeeld van het meedenken met je klanten. Hoe fijn is het dat de fabrikant ook na aanschaf met je mee blijft denken en je verder probeert te helpen? Het grootste gedeelte van de Tesla rijders zouden deze periode prima moeten kunnen overbruggen met een 100% volle accu. Laat in de reacties weten wat jij denkt!