Tesla werkt aan de intergratie van meer muziekdiensten. Op dit moment is Spotify beschikbaar om muziek te streamen in de Tesla’s, rijders die de Apple Music dienst afnemen vissen hierdoor nu nog naast het net en zijn gedwongen om ook nog Spotify af te nemen, willen ze via de Tesla UI muziek kunnen streamen.

Dat Tesla werkt aan het ontsluiten van meer streamings diensten is ontdekt door “Tesla hacker” Green, hij ontdekte in een recente versie meerdere nieuwe bronnen waaronder Apple Music en Amazon Music.

In een eerdere update heeft Tesla het al mogelijk gemaakt om muziekbronnen te verbergen, deze functie is logisch zodra er steeds meer muziek bronnen bijkomen.

Tesla kiest voor intergratie in het eigen systeem in plaats van die andere optie die veel andere autofabrikanten aanbiedt, namelijk Apple CarPlay of Android Auto. Het ziet er ook niet naar uit dat de laatste optie naar de Tesla komt. Persoonlijk ben ik voorstanden van de intergratie in het Tesla systeem vs het ontsluiten van bijvoorbeeld Apple CarPlay. De beleving en intergratie in de rest van de Tesla ervaring kan hierdoor beter worden gegarandeerd.

Uiteraard is het ook mogelijk om muziek te streamen via je telefoon en via Bluetooth alsnog het geluid in je Tesla kunt krijgen.

Wanneer deze nieuwe bronnen beschikbaar worden is nog niet te zeggen maar we houden de ontwikkelingen in de gaten.

Laat in de reacties weten of jij uitkijkt naar de intergratie van Apple Music.