Tesla-eigenaren melden op 23 april dat ze in Guangzhou, China, door de politie zijn tegengehouden om op de snelweg te rijden vanwege veiligheidsoverwegingen.

Op dit moment is er veel discussie over Tesla en veiligheid in de VS na de geruchtmakende dodelijke crash met een Tesla Model S in Texas.

Hetzelfde rumoer is er ook in China, nadat een Tesla-eigenaar protesteerde over een ongeval (de remmen zouden niet goed hebben gewerkt) bij de stand van de autofabrikant op de Shanghai Motor Show.

Tegelijkertijd haalde in Guangzhou een bericht over een dodelijk ongeval met een Tesla het nieuws (via Global News):

 

Het verkeersongeval vond plaats in het noorden van Dongjiang Avenue, Zengcheng District, Guangzhou op 13 april, volgens een verklaring vrijgegeven door Zengcheng openbare veiligheid bureau op woensdag. Een auto vatte vlam na botsing met de vangrail aan de rechterkant van de weg en een andere auto, wat leidde tot de dood van een passagier.

Global news

Op 23 april posten verschillende Tesla-eigenaren op sociale media dat ze door de autoriteiten werden tegengehouden om met hun Tesla’s op de snelweg te rijden:

De politie lijkt elk Tesla-voertuig te blokkeren om op de snelweg op te komen uit veiligheidsoverwegingen na het ongeval.

Op zijn officiële Weibo-account heeft Tesla een verklaring afgelegd:

 

Vanmiddag hebben we contact opgenomen met de Zhengzhou Municipal Market Supervision Administration en de relevante situatie gemeld. Om de rechten en belangen van consumenten te beschermen, zijn we bereid om volledig mee te werken en de ruwe gegevens van het voertuig een half uur voor het incident te verstrekken aan een derde partij of aan een instantie die door de overheid is aangewezen of de consument zelf.

De politie ontkende zich alleen op Tesla-voertuigen te richten, maar verschillende Tesla-eigenaren beweren dat ze zich specifiek op Tesla-eigenaren richtten, waarbij lange rijen Tesla-voertuigen werden gespot bij de toegangswegen terwijl andere voertuigen wel werden doorgelaten.

Teslabs producten


Zelf een Tesla? Schrijf een review!

Sander
Sander

Tesla fan van het eerst uur en trots Model 3 eigenaar vanaf 1 april 2019! Wil jij je ook aansluiten bij de Tesla familie? Lees hier alles over het referral programma.

Alle posts van deze auteur

Privacy Preference Center