Toch geen slimme luchtvering voor de Tesla Model 3. Dat is het nieuws dat Elon Musk dit weekend via zijn favoriete kanaal twitter gedeeld heeft. Eerder nog had Elon gedeeld dat de optie voor slimme luchtvering voor de Model 3 op de roodmap stond.

Voor de Model S en Model X is de slimme luchtvering inmiddels standaard geworden. Tesla omschrijft de slimme luchtvering in de handleiding van de Model S en X.

Adaptieve luchtvering zorgt voor een optimaal rijcomfort en stelt u in staat om naar voorkeur een zachtere of hardere vering te kiezen. Het systeem zorgt ook voor een gelijke hoogte voor en achter wanneer u veel bagage meeneemt. U kunt de rijhoogte automatisch aanpassen aan de omstandigheden (zo kunt u de Model X bijvoorbeeld hoger zetten wanneer u langzaam rijdt of wanneer u extra bodemvrijheid nodig hebt als u op steile opritten of hellingen, in diepe sneeuw, over drempels, stoepranden etc. rijdt). U kunt ook de standaard rijhoogte instellen voor het rijden met hogere snelheden.

Handleiding Model X (169)

Bij de lancering van de Model 3 in 2017 gaf de Tesla CEO nog aan dat de slimme luchtvering binnen 6 maanden beschikbaar zou zijn op de Dual Motor versie van de Model 3.

De Dual Motor versie kwam achter pas een jaar later uit en zonder slimme luchtvering. Hoewel Tesla aangaf nog steeds aan de update te werken.

Dit weekend laat Elon weten dat de slimme luchtvering niet langer op de planning staat.

Op deze manier blijven er duidelijk verschillen tussen de “goedkopere” Model 3 en de Model S/X. Er moet toch iets te upsellen blijven 😉 Daarnaast komt het ongetwijfeld ten goede van het productieproces en op dit gebied heeft Tesla al genoeg uitdagingen gehad.

Mocht de mogelijke komst van luchtvering dus een reden zijn geweest om je Model 3 aankoop uit te stellen… Dan is dit niet langer nodig!