Hij is binnen! De levenslijn van de Tesla. In deze post een ware unboxing van de Tesla Wall Connector voor iedereen die nieuwsgierig is naar de lader. De lader is voor een bedrag van €530,- te koop in de Tesla Gear Shop en is beschikbaar met een kabellengte van 2,5 meter of 7,5 meter. Persoonlijk ben ik voor 2,5 meter gegaan, mijn Tesla komt in de garage te staan en zal echt niet meer dan 2 meter nodig hebben.

De Tesla Wall Connector is de meest praktische manier om thuis te laden. Dit laadpunt heeft een vaste kabel die direct in de auto geplugd kan worden en is verkrijgbaar in twee verschillende kabellengtes; 2.5 en 7.5 meter. Alle elektrische auto’s met een type 2 aansluiting kunnen ook met een Tesla Wall Connector geladen worden.

Tesla Gear

Stap 1, het openmaken van de doos. Het viel mij op hoe relatief licht de doos aanvoelde. De lader is stevig en netjes ingepakt. Na verwijderen van de eerste laag foam wordt de lader, handleiding en schroeven zichtbaar.

We concentreren ons eerst op de rechterkant van de doos. Aan deze kant vindt je het montage materiaal en de achterkant van de lader.

Nu de lader! Ook deze is grondig verpakt. Eerst in bubbelplastic en vervolgens beschermend plastic over de voorkant van de lader. Aan de voorkant van de lader prijkt het Tesla logo. Persoonlijk vind ik het ontwerp simpel, functioneel en mooi.

Last but not least, de kabel en connector. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal maar de kabel voelt dik en stevig aan. Dit moet natuurijk ook! De connector zelf is de traditionele Tesla plug die ook in de model 3 gaat.

Voor montage heb ik inmiddels een paar prijsopgaven ontvangen variërend van €1.000 tot €1.300, aankomende week zal ik een keuze maken en in een vervolg post zal ik de montage ervaringen delen.

Teslabs producten


Zelf een Tesla? Schrijf een review!

Sander
Sander

Tesla fan van het eerst uur en trots Model 3 eigenaar vanaf 1 april 2019! Wil jij je ook aansluiten bij de Tesla familie? Lees hier alles over het referral programma.

Alle posts van deze auteur

Privacy Preference Center