Twitter is weer los! En dit keer geeft Elon een “Elon tijdslijn” voor de ambitie om een Tesla autonoom van Los Angeles naar New York te laten rijden. Ja, je leest het goed! Alles “zonder handjes”. Het plan van Tesla / Elon om een Tesla autonoom deze route te laten rijden is niet nieuw. Wat bijzonder is aan de tweet is de toevoeging dat elke Tesla met Full Self-Driving deze trip autonoom zou moeten kunnen afleggen aan het einde van dit jaar!

Natuurlijk weten wij inmiddels dat we de gecomuniceerde tijdslijnen van Elon altijd met een korreltje zout moeten nemen, maar de ambitie om de huidige Self-Driving vloot deze route autonoom te laten rijden aan het eind van dit jaar geeft een mooi inkijkje in de ontwikkelingen van Autopilot.

Ervaring leert ons dat de uitrol van “de toekomst” in de Verenigde Staten een stukje sneller gaat dan in Nederland. Waarschijnlijk zullen wij dan ook nog even geduld moeten hebben. Dit mag de pret niet drukken! Feit is dat de ontwikkeling van Autopilot nog steeds heel hard gaat en dat deze via updates naar de vloot worden uitgerold. Ik ben er klaar voor… Software update, kom maar door!